OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Verandermanagement
Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
Pagina 49 van 1.635 resultaten
recensie
Organisatiekunde
22 december 2015
Henk van Tent Becking
2-3 minuten leestijd
Arend Ardon geeft in ‘Ontketen vernieuwing’ een inspirerend denkraam over het loskomen uit vastgeroeste werkwijzen en oude veranderroutines. Vanuit zijn ervaring geeft hij mooie voorbeelden over hoe blokkades weggenomen kunnen worden en hoe beweging kan worden vormgegeven. Dit waardige vervolg op ‘Doorbreek de cirkel’ is een prettig leesbaar boek, dat inspireert om zelf op een andere manier met vernieuwing aan de slag te gaan. Dit maakt dat ‘Ontketen vernieuwing’ zeer de moeite van het lezen waard is.
preview
Verandermanagement
15 december 2015
Gyuri Vergouw
3-4 minuten leestijd
In Het dodo-effect heeft Gyuri Vergouw zowel zijn eigen ervaringen als de wetenschappelijke verklaringen, de actualiteit en oplossingen opgenomen die managers een spiegel bieden op afwijkend gedrag van anderen, maar ook op hun (onbewuste) eigen gedrag. In zijn preview neemt Vergouw ons mee langs de 5 kernbegrippen in zijn boek.
recensie
Verandermanagement
10 december 2015
Sipke Wagenaar
Het leven zit vol keuzes die je soms gemakkelijk, maar veelal met moeite kunt maken. In het boek ‘JA en NEE – Realiseren wat de moeite waard is met de WilDoe methode’ van Jim van den Beuken, word je meegenomen naar een wereld waarin je voor jezelf duidelijkheid schept in wat je op een zeker moment wilt en wellicht (al) doet.
interview
Organisatiekunde
7 december 2015
Bert Peene
5-7 minuten leestijd
Samenwerking tussen organisaties mislukt vaker dan nodig is. Volgens Daniel Wolfs komt dat met name door een verkeerde focus: niet de inhoud of een gedetailleerd stappenplan moet centraal staan, maar de mens. Samenwerking echt willen: dat is de sleutel tot succes. Met zijn boek Magic makers wil hij laten zien dat interorganisationeel samenwerken alleen een succes kan worden als iedereen zich volledig aan het beoogde doel en het voorafgaande proces committeert.
interview
Algemeen management
3 december 2015
Patrick Davidson
7-10 minuten leestijd
Op 8 december j.l. sprak Menno Lanting, auteur van de bestsellers Iedereen CEO, Olietankers en Speedboten en onlangs weer Hoe word ik een speedboot? op het seminar Nieuw Leiderschap. Met verder onder meer Yuri van Geest en Hans van der Loo zal Lanting ingaan op het leiderschap dat in deze tijden nodig is. Patrick Davidson sprak met Menno Lanting in de aanloop naar dit event.
recensie
Leiderschap
2 december 2015
Sjors van Leeuwen
2-3 minuten leestijd
De kern van werk en ondernemen is snelheid, kunnen veranderen, experimenteren, falen en leren. Dat schrijft Menno Lanting in Olietankers en speedboten. Hoe word ik een speedboot? is een hoofdstuk uit Olietankers en speedboten.
achtergrond
Organisatiekunde
2 december 2015
Jan-Dirk den Breejen MA, MSc
6-8 minuten leestijd
Personeel opleiden kost geld en dat heeft uw manager misschien hard nodig voor andere zaken. Toch levert het opleiden van personeel ook iets op. Maar wat precies? Meer kennis en vaardigheden laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk in harde euro's uitdrukken. Toch is het belangrijk dat uw manager van tevoren kan bepalen of een opleiding het gewenste resultaat oplevert. Daarvoor moet hij wel bepalen wat de doelstelling is. Alleen dan kan hij nagaan of deze is bereikt.
nieuws
Advisering
1 december 2015
Pierre Spaninks
2-3 minuten leestijd
De speurtocht naar het nieuwe Managementboek van het Jaar is in volle gang. Pierre Spaninks houdt een blog bij over zijn ervaringen. Vorige week liet hij juryvoorzitter Mirella Visser aan het woord over wat zij van een managementboek verwacht. Deze week: Leike van Oss.
recensie
Verandermanagement
27 november 2015
Lieke Hoogerwerf
7-10 minuten leestijd
Een verfrissend en tegelijk uiterst vakkundig betoog over strategische samenwerking. Daniël Wolfs is in Magic makers glashelder over ‘wat verbindt’ en wat verbondenheid inhoudt.
recensie
Communicatie en media
26 november 2015
Louis Thorig
1-2 minuten leestijd
Organisatieverandering is aan de orde van de dag in bedrijven en andere organisaties. Elke organisatie maakt heel dringende of juist kleine veranderingen door. Verandercommunicatie kan daarbij helpen, en daarover gaat Veranderen. Zo communiceer je dat! van Vincie van Gils.
recensie
Organisatiekunde
26 november 2015
Bert Peene
3-5 minuten leestijd
‘Geen enkele organisatie kan de grote private en publieke vraagstukken van deze tijd alleen oplossen,’ schrijven Edwin Kaats en Wilfred Opheij in hun boek Leren samenwerken tussen organisaties (‘Samen bouwen aan allianties, netwerken, ketens en partnerships’). ‘Of het nu gaat om innovatie, goede zorg, economische ontwikkeling, duurzaamheid, openbare orde en veiligheid, het te boven komen van een recessie; samenwerken is altijd nodig.’
recensie
Verandermanagement
25 november 2015
Shirine Moerkerken
Als je werkelijk wilt samenwerken, haal Daniel Wolfs er dan bij. Zijn boek verraadt dat hij zelf zo’n Magic Maker is waar hij over schrijft. Magic makers enthousiasmeert en zelfs als je niet van samenwerken houdt, het liever allemaal alleen doet, krijg je zin om toch met anderen aan de slag te gaan.
nieuws
Algemeen management
24 november 2015
Ger Post
Op een website van de BBC wordt op een prachtige manier inzicht geboden in de belangrijkste filosofische ideeën. Kortom, over de Bikkie Dies.
nieuws
Algemeen management
23 november 2015
Bertrand Weegenaar
1-2 minuten leestijd
De Week van de Werkstress is voorbij. Bedrijven hebben (plichtmatig veelal) aandacht besteed aan timemanagement, aan klachtenpreventie, en aan teamsamenwerking. En zelfs werd er zo nu en dan een mindfulness training aangesleept. Kortom , het kon even niet op!
nieuws
Organisatiekunde
23 november 2015
Nienke van Oeveren
3-4 minuten leestijd
‘Er hangt iets in de lucht, veranderkracht is overal’, begint Arend Ardon het seminar Veranderkracht. Panta rhei, maar met taal en structuren houden we alles angstvallig op z’n plek. Met meer openheid kunnen vonken makkelijker overspringen en kunnen we door samenwerking het verandervuur aanjakkeren. Martijn Aslander, Arend Ardon, Daniël Wolfs, Shirine Moerkerken en Wouter Hart inspireren de 180 deelnemers tijdens een seminar.
recensie
Verandermanagement
20 november 2015
Carole van der Logt
1-2 minuten leestijd
In een vlot geschreven stijl neemt Daniël Wolfs in Magic makers de lezer overtuigend mee in de kracht van het samenwerken; met betere samenwerking kan potentieel tot bloei komen voor memorabele resultaten.
recensie
Organisatiekunde
14 november 2015
Louis Thorig
2-3 minuten leestijd
Menig bestuurder, manager en professional raakt uitgekeken op de klassieke verandermethoden. Vernieuwingskracht is overal. Maar steeds meer organisaties lopen aan tegen grenzen van bestaande verandermethoden.
preview
Verandermanagement
11 november 2015
Daniël Wolfs
3-4 minuten leestijd
In steeds meer veranderingen wordt ‘samenwerking’ genoemd als essentieel onderdeel van het succes. Vaak blijft het daarbij. We benoemen samenwerking en gaan weer verder. Stippen het aan en trekken snel weer onze handen er vanaf. Zonde! In deze preview op Magic makers neemt Daniël Wolfs je mee langs de negen valkuilen die je tegen kunt komen in samenwerking.
nieuws
Leiderschap
11 november 2015
Pierre Spaninks
4-5 minuten leestijd
Pierre Spaninks blogt over zijn ervaringen als jurylid van het Managementboek van het Jaar. Zijn collega's kunnen en mogen het allemaal heel anders beleven. Graag zelfs, want het proces is gebaat bij een levendige discussie.
recensie
Verandermanagement
10 november 2015
Friso van Abbema
1-2 minuten leestijd
Wat een heerlijk optimistisch boek over samen veranderen! Magic makers van Daniël Wolfs is zoals de titel belooft. Dat begint al met zijn verhaal rondom Serious Request en loopt er als een rode draad door heen: veranderen kan niet zonder magie.