OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Verandermanagement

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Verandermanagement

    Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
    Pagina 48 van 1.635 resultaten
    recensie
    Verandermanagement
    23 maart 2016
    Eelke Pol
    3-4 minuten leestijd
    Het zijn maar cijfers van Maarten Schellekens heeft als ondertitel ‘innoveren met de nieuwe generatie medewerkers'. Het is dus niet zo gek dat dit boek leest als een TGV, passend bij de vaart en passie die jonge, nieuwe medewerkers meebrengen als zij in een organisatie starten.
    nieuws
    Non-profit
    22 maart 2016
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Ook dit jaar heeft de jury van het Managementboek van het Jaar weer een verdienstelijk lijstje afgescheiden. De shortlist geeft aardig weer wat er vorig jaar zoal speelde.
    achtergrond
    Leiderschap
    7 maart 2016
    Oscar David
    5-7 minuten leestijd
    Vrijdag 4 maart start seizoen 4 van de immens populaire serie House of Cards. Frank Underwood, de hoofdpersoon, wordt meesterlijk vertolkt door Keven Spacey. Wat kunnen leiders ervan leren? In dit artikel gaat Oscar David in op de verslavende werking van macht.
    interview
    Non-profit
    1 maart 2016
    Paul Groothengel
    10-14 minuten leestijd
    De gemeentes zijn nu ruim een jaar bezig met de drie grote decentralisaties op gebied van zorg, werk en jeugdhulp. Die transformatie gaat met horten en stoten. In een aantal recente boeken lezen we uiteenlopende adviezen en tips voor gemeentes en al hun partners. Gaat het lukken met de plannen van Van Rijn?
    column
    Algemeen management
    24 februari 2016
    Martin van Staveren
    3-4 minuten leestijd
    Druk door regeldruk. Wie ervaart dat niet? Recent onderzoek van een wereldwijd opererende recruiter onder Nederlandse compliance officers schetst een ontluisterend beeld.
    column
    Verandermanagement
    22 februari 2016
    Jaap Boonstra
    5-7 minuten leestijd
    Leiderschap is verbonden met verandering. Waar managers zoeken naar stabiliteit, creëren leiders beweging. Iedereen kan leider zijn door initiatief te nemen en het voorbeeld te geven.
    recensie
    Algemeen management
    17 februari 2016
    Bert Peene
    4-5 minuten leestijd
    Over de effectiviteit van organisaties is in de loop der jaren al heel wat geschreven en er komen nog bijna dagelijks nieuwe boeken bij. Jammer genoeg missen te veel van deze publicaties de juiste diepgang: het is hoofdzakelijk gemakkelijk verteerbare lectuur. Dat is althans de mening van Pieternel Dijkstra en Max Wildschut. Met hun boek Gedrag en cultuur in organisaties willen zij het evidence based denken over organisaties stimuleren door bekende managementthema’s te behandelen in een boeiende verbinding tussen theorie en praktijk.
    recensie
    Verandermanagement
    10 februari 2016
    Dick Bos
    3-5 minuten leestijd
    Een boek dat een verrassend nieuw inzicht geeft in de ontmaskering van reorganisaties. Georgy Evers slaagt er in om in zijn De reorganisatie ontmaskerd het leiderschap binnen ingrijpende veranderingsprocessen te ontleden. Geen boek dat zich leent om in een adem uit te lezen, maar wel een boek met inhoud dat je aanzet om er verder over na te denken.
    preview
    Strategisch management
    10 februari 2016
    Dries van Nieuwenhuyse
    3-4 minuten leestijd
    Strategisch Performance management biedt een aanpak voor (her)startende ondernemers bij het formuleren van de strategie en de implementatie ervan. Hoe dat in zijn werk gaat leest u in deze preview van de hand van Dries van Nieuwenhuyse.
    interview
    Verandermanagement
    4 februari 2016
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Functieomschrijving, pakkencultuur, procedurehandboeken, targets, budgetten en bonussen zijn allemaal middelen om gedrag in te perken, zegt Maarten Schellekens in Het zijn maar cijfers. Controletouwtjes van de gevestigde orde om Generatie Y zo te beteugelen dat een bedrijf er vooral financieel wat aan heeft. Maar diezelfde teugels ontneemt de nieuwe generatie hun vrijheid, sturen medewerkers de gebaande paden op en zitten daarmee creativiteit en innovatie in de weg. En de dynamische service-economie gedijt juist, anders dan de stabiele maakindustrie, bij creativiteit en innovatie. ‘Er moeten nieuwe Calvijns en Luthers opstaan.’
    column
    Verandermanagement
    3 februari 2016
    Jaap Boonstra
    3-4 minuten leestijd
    Er is veel onderzoek gedaan naar de houdbaarheid van leiders. Als je als leider echt verschil wilt maken, iets wilt toevoegen, heb je minimaal 5 jaar nodig. Als je niet minstens 5 jaar wilt blijven, vergeet dan dat je diepgaande veranderingen kunt realiseren en een waardepropositie kunt vestigen. En bij meer dan 9 jaar wordt het lastig.
    recensie
    Verandermanagement
    2 februari 2016
    Carla Verwijs
    Anders denken is in, zo lijkt het gezien het aantal boeken dat verschijnt met dit thema. We willen geen kuddegedrag, niet tot de grijze massa behoren, maar vernieuwend zijn. Lef en creativiteit zijn daarbij belangrijk. De titel van het boek ‘Spookrijders staan nooit in de file’ laat al zien dat Van den Brandt en Van de Wiele met deze trend meegaan. De vraag is, gaan we met dit boek in de hand wél tegen de stroom in zwemmen?
    recensie
    Communicatie en media
    28 januari 2016
    Nico Jong
    Verandering is tegenwoordig een constante, zegt men. En interne communicatie is onmisbaar bij verandertrajecten. Vreemd toch, dat er dan maar zo weinig literatuur over beschikbaar is. Slechts een paar communicatieboeken prijken op de literatuurlijst van Veranderen. Zo communiceer je dat! Het overgrote deel is afkomstig uit de hoek van de organisatie- en veranderkunde.
    recensie
    Verandermanagement
    28 januari 2016
    Sebastiaan van der Valk
    Normaal gesproken een boekrecensie, maar nu voor de verandering eens een scheurboekrecensie. Een soort van scheurkalender, alleen dan zonder data erin.
    recensie
    Verandermanagement
    13 januari 2016
    Manon Ruijters
    6-8 minuten leestijd
    Mijn kennismaking met Leandro Herrero en zijn ‘Viral Change’ is een verhaal met een veelbelovend begin. Terugdenkend kan ik bijna niet meer scherp achterhalen hoe en waar ik ‘viral change’ nu heb opgepikt. Is het vaktaal of volksmond? Beide misschien? Het begrip lijkt te zoemen. Herrero heeft daar gevoel voor, taal maken.
    column
    Psychologie
    13 januari 2016
    Roos Vonk
    1-2 minuten leestijd
    Mensen kunnen zichzelf enorm voor de gek houden. Ze gaan selectief om met informatie om hun positieve zelfbeeld en hun gemoedsrust. Ze vergeten dingen die niet in het gewenste beeld passen of geven er een creatieve draai aan.
    column
    Organisatiekunde
    8 januari 2016
    Jan-Dirk den Breejen MA, MSc
    2-3 minuten leestijd
    Geluksgevoelens leveren volgens diverse onderzoeken een belangrijke bijdrage aan de omzet en winst van organisaties. Hoe maken we van de organisatie een omgeving die werknemers gelukkig maakt?
    recensie
    Organisatiekunde
    5 januari 2016
    Jan Hoogstra
    4-5 minuten leestijd
    Innovatie staat hoog op de agenda van bestuurders van organisaties. Innovatie kan ook incrementeel zijn, waarbij de aandacht momenteel veel uitgaat naar disruptieve innovatie. Is de aanpak voor incrementele innovatie anders dan voor disruptieve innovatie? Arend Ardon beschrijft in zijn boek ‘Ontketen vernieuwing, blokkades wegnemen en beweging creëren’ een innovatieve aanpak voor innovatie. Niet meer de focus op het wegnemen van weerstand maar stimuleren van de start van een beweging, enthousiasmeren vanuit de organisatie zelf…
    recensie
    Verandermanagement
    29 december 2015
    Pierre Pieterse
    1-2 minuten leestijd
    Dat is toch wel een vondst: een samenvatting maken van je eigen boek en die vervolgens zelf uitgeven. Het resultaat is #DKVV. De kern van veranderen dus waarin auteurs Marco Witte en Jan Jonker de lezer in kort bestek de wegen naar de kern wijzen.
    opinie
    Leiderschap
    29 december 2015
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Saskia Tjepkema is als adviseur verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. Ze werkt als procesbegeleider, ontwerper en coach bij leer- en ontwikkelvraagstukken van personen, teams en organisaties. Ze vertelt over haar 3 favoriete boeken.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden